Stabilno poslovanje Energoprojekt Entela

Bez autora
Mar 21 2013

Zavisno preduzeće u okviru sistema Energoprojekt holding, EP Entel, objavilo je rezultate poslovanja za prošlu godinu u kojoj je ostvaren blagi pad poslovne aktivnosti i rast krajnjeg rezultata. Ova konsultantska kompanija, specijalizovana za pružanje usluga inženjeringa, projektovanja i upravljanja projektima, lani je ostvarila poslovni prihod od 513,4 miliona dinara, što je 4,5 posto slabije u odnosu na godinu ranije. Poslovni dobitak je iznosio 13,7 miliona dinara i manje je za 63,4 posto, dok je usled povećanih finansijskih prihoda krajnji rezultat dostigao 191,9 miliona dinara, što predstavlja rast od sedam posto u odnosu na 2011. godinu. Energoprojekt holding ima 86,3 posto akcija u EP Entelu, a ova kompanija je među retkim članicama ovog sistema koja akcionarima isplaćuje novčanu dividendu.

Stabilno poslovanje Energoprojekt Entela i u 2012. godiniZavisno preduzeće u okviru sistema Energoprojekt holding, EP Entel, objavilo je rezultate poslovanja za prošlu godinu u kojoj je ostvaren blagi pad poslovne aktivnosti i rast krajnjeg rezultata.

Ova konsultantska kompanija, specijalizovana za pružanje usluga inženjeringa, projektovanja i upravljanja projektima, lani je ostvarila poslovni prihod od 513,4 miliona dinara, što je 4,5 posto slabije u odnosu na godinu ranije.

Poslovni dobitak je iznosio 13,7 miliona dinara i manje je za 63,4 posto, dok je usled povećanih finansijskih prihoda krajnji rezultat dostigao 191,9 miliona dinara, što predstavlja rast od sedam posto u odnosu na 2011. godinu.

Energoprojekt holding ima 86,3 posto akcija u EP Entelu, a ova kompanija je među retkim članicama ovog sistema koja akcionarima isplaćuje novčanu dividendu.

Tako je lani isplaćena bruto dividenda u visini od 394 dinara po akciji što daje dividendni prinos od 13,1 posto na aktuelnu berzansku cenu od 3.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik